Waarschuwing via de ECC in België over ITRA en EFTAG!

In de afgelopen weken hebben wij ontzettend veel emails ontvangen van Nederlands sprekende Timeshare Consumenten over een uitnodiging die zij hebben ontvangen van ITRA of EFTAG.

Zoals beschreven in onze Engelstalige artikelen over ITRA – http://itra.net/ & http://itra.co.uk/  – momenteel de International Timeshare Refund Action of het artikel over EFTAG de European Fair Trade Advisory Group (EFTAG) SL http://wp.me/p1kmoi-ah zijn deze twee bedrijven druk bezig met het uitnodigen van timeshare consumers om naar Spanje af te reizen en aldaar te worden geïnformeerd over een rechtzaak die wou worden aangespannen tegen hun timeshare resort, en zodoende het geld terug te vorderen wat voor het lidmaatschap is betaald.

Van ITRA  de International Timeshare Refund Action weten wij dat deze uitnodiging in principe gebruikt wordt als kans om de consumenten de lidmaatschap in Club Class te presenteren en vele consumenten komen dan ook uiteindelijk terug thuis met een duur lidmaatschap (duizenden euros) en een rechtzaak waar ze nog niets van hebben gehoord. Ook wordt er beloofd dat bij de inschrijving van het Club Class lidmaatschap, het originele lidmaatschap uit de eigenaars naam wordt geschreven en zodoende niet meer verantwoordelijk is voor de jaarlijkse onderhoudskosten. Helaas is dit maar al te vaak niet waar en de eigenaar ondervindt dit zodra zijn resort de rekening stuurt en de achterstallige kosten claimed.

De ECC Europees Consumenten Centrum in België heeft ook vele klachten en aanvragen ontvangen over deze zelfde bedrijven, en zij hebben een duidelijke waarschuwing op hun website geplaatst.

Lees meer: http://www.eccbelgie.be/eftag-en-itra-zetten-eigenaars-van-een-timeshare-onder-druk-s68781.htm

In het artikel wordt ook gesproken over de manier van werken van EFTAG:

“Eenmaal je ter plaatse bent, wordt de ware bedoeling van de uitnodiging duidelijk. EFTAG geeft je de kans om via de notaris van jouw timeshare af te geraken. Je moet wel onmiddellijk beslissen en vooral een hoog bedrag betalen: bijna € 7000! Over een rechtszaak zijn ze minder duidelijk, wij hebben in ieder geval nog geen informatie gekregen over het bestaan van dergelijke rechtszaken.”

Bent u ook uitgenodigd door ITRA of door EFTAG voor een paar dagen in Spanje?

Laat het ons weten!

About mindtimeshare

Mindtimeshare SLU is registered Company reg number: B35957182 Mindtimeshare provides assistance to timeshare owners who have been defrauded by holiday clubs and bogus resale companies. The Mindtimeshare project was launched in February 2011. After dealing with timeshare members over several years who had been defrauded by numerous bogus companies and for large amounts of money, I considered launching an Organisation to help timeshare owners that have been targeted by bogus companies. On this blog you can find information about the different active scam companies and their “modus operandi” and also place comments, ask questions and see comments from other consumers who have the same doubts or have been through the same experience. Mindtimeshare has resulted in a huge success and has received the back up from not only timeshare consumers but also from the professionals in the timeshare Industry. Mindtimeshare helps timeshare owners who have been scammed by bogus Discount Holiday Clubs; bogus cash back companies; fraudulent timeshare resale companies; bogus class action companies and false lawyers and notaries. We offer professional answers and advice to Timeshare users. If you want to send an email instead of posting a comment on the blog please do so by emailing: customercare@mindtimeshare.com
This entry was posted in Bogus Holiday Clubs, Club Class Group of Companies, Costa del Sol, Dutch, Warnings and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Waarschuwing via de ECC in België over ITRA en EFTAG!

  1. V says:

    ook wij zijn uitgenodigd door itra om 27 january naar malaga te komen om met meerdere timeshare eigenaren een rechtszaak te beginnen . na het lezen van deze berichten op dit forum hebben we besloten om niet te gaan .
    de vliegtickets en hotel overnachtingen hadden we al binnen ! krijgen we nog problemen met itra als we niet naar malaga komen ?
    groeten fam V

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.