Galans Sanz, een advocaat in Malaga met een verdacht verhaal!

Onze waarschuwing gaat over een advocaten kantoor in Malaga in de naam van Galans Sanz.
Dit advocaten kantoor noemt zichzelf ook  “Estudio Juridico y Financiero Galans Sanz” neemt hoofdzakelijk contact op met Belgische en Nederlandse timeshare consumenten.

Galans Sanz  verteld dat er een rechtszaak is geweest en geld is uitbetaald voor de slachtoffers van verschillende timeshare bedrijven. Dit geld staat vast op een rekening en kan worden uitbetaald via de hulp van Galans Sanz.

Galans Sanz heeft een website www.galanssanz.com die is geregistreerd op 23 Januari 2012, dus tamelijk nieuw en verassend voor een bedrijf dat verteld dat zij al meer dan 20 jaar zaken doen in Malaga..

Het adres is Avda Juan XXIII, Nº 35, 3G, 29004 Malaga  and telefoon mobiel 0034 603392032 of vaste lijn 0034 951192491
Email: galanssanz@galanssanz.com

Er is geen volledige informatie op de website over wie er achter deze firma zit, of wie exact de Heer Galans Sanz is waar niet eens de voornaam van wordt genoemd. Er staat ook geen advocaten registratie nummer op de web, een registratie die elke advocaat in Spanje heeft.

De zogenaamde advocaat belt de consumenten ongevraagd op en verteld het verhaal over het geld dat wordt uitbetaald via de Spaanse rechtbank. Om dit verhaal zo geloofwaardig mogelijk te doen voorkomen, sturen zij papieren door naar de klant met stempels van de Juzgado de primera instancia, dit is dus de naam van de rechtbank in Malaga, maar de papieren zijn zeer zeker NIET echt!

Op deze papieren wordt een bedrag vermeld van duizenden euros die wachten op uitbetaling, en om dit geld te ontvangen moet de klant een 10% advocaats kosten betalen, via bank transfer naar een individu in Malaga.

Uiteraard is deze betaling niet beschermd!

Wees op uw hoede als u telefoontjes ontvangt met een soort gelijk verhaal, en uiteraard als u wordt gebeld door Galans Sanz of een ander zogenaamde advocaat in Spanje, dan willen wij dit graag van u weten!

About mindtimeshare

Mindtimeshare SLU is registered Company reg number: B35957182 Mindtimeshare provides assistance to timeshare owners who have been defrauded by holiday clubs and bogus resale companies. The Mindtimeshare project was launched in February 2011. After dealing with timeshare members over several years who had been defrauded by numerous bogus companies and for large amounts of money, I considered launching an Organisation to help timeshare owners that have been targeted by bogus companies. On this blog you can find information about the different active scam companies and their “modus operandi” and also place comments, ask questions and see comments from other consumers who have the same doubts or have been through the same experience. Mindtimeshare has resulted in a huge success and has received the back up from not only timeshare consumers but also from the professionals in the timeshare Industry. Mindtimeshare helps timeshare owners who have been scammed by bogus Discount Holiday Clubs; bogus cash back companies; fraudulent timeshare resale companies; bogus class action companies and false lawyers and notaries. We offer professional answers and advice to Timeshare users. If you want to send an email instead of posting a comment on the blog please do so by emailing: customercare@mindtimeshare.com
This entry was posted in Costa del Sol, Dutch, Mediation services, Warnings and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Galans Sanz, een advocaat in Malaga met een verdacht verhaal!

 1. Fred says:

  Fred
  Ook wij zijn dus de dupe van deze oplichtersbende. In 2004 hebben wij € 13.000,- betaald voor het meedoen aan een vakantieclub. Geld zouden we na 5 jaar terug krijgen via een cashback cheque. Nou niet dus. Ook zijn wij deze week (april 2012) gebeld met het verzoek de cashbackcheque op te sturen. Ik zou dan € 13.000,- terug ontvangen nadat ik € 1.300,- had betaald aan de rechtbank in Spanje. Dan zou ik binnen 2 dagen mijn geld terug krijgen. Eerst erg enthousiat maar toch maar even via google gezocht en deze info gevonden. Bedankt voor het delen daarva. Ik werd overigens gebeld door een wat ouder klinkende man met de naam de Groot.
  Groeten Fred

 2. J says:

  Ook wij zijn gebeld door dit kantoor in Malaga. We kunnen inderdaad ook ons geld terug krijgen maar moeten eerst 10% betalen. Ze stuurde alle originele papieren over de mail en daardoor gingen bij mij de alarmbellen rinkelen. Heb de papieren inmiddels ontvangen en deze zien er alles behalve rechtsgeldig en wat betreft de vrije vertaling, deze inderdaad wel erg vrij. Totaal geen juridische termen etc. wat onmogelijk zou moeten zijn met een advocatenkantoor.
  Wel een rekening met verzoek binnen twee weken te betalen anders gaat het geld naar de overheid van Spanje.
  Ga niets betalen en hoop dat deze oplichters nog een keer worden gestopt.
  Bedankt voor jullie eerdere berichten. Hoe meer mensen reageren hoe beter.

  Groeten J.

 3. Henk says:

  Hallo,
  Wij zijn in 2007 in Tenerife ook in de val getrapt en zijn lid geworden van Freedom Vacation network.
  We kregen gaandeweg door dat we waren opgelicht, maar enkele weken geleden belde ons enen Peter de Jong, jurist bij Galas Sanz in Malaga, dat er een juridische procedure liep tegen de oplichters. Deze zouden inmiddels zijn opgepakt en er zouden nog meer aanhoudingen volgen. Deze Peter vroeg of we een kopie van de cashback cheque wilden sturen naar Galanssanz@galanssanz.com t.a.v. Peter de Jong. Dit hebben we gedaan.
  Vandaag, 23 februari belde Mark van Damme van Galassanz dat de rechter uitspraak had gedaan en dat onder andere ons geld (€3900) op een geblokkeerde rekening stond. Een kopie van de uitspraak zouden we morgen ontvangen.
  Wanneer we 10% van ons bedrag (€390) zouden storten als administratiekosten, hadden we binnen veertien dagen ons gehele gestorte bedrag (€3900) op onze rekening staan.
  Aangezien we dit een zeer ongeloofwaardige uitleg vinden, hebben we niets betaald.
  Wel hebben we de originele cheque opgestuurd, zodat we tenminste aan onze verplichting voldoen
  Adres: Administartieve zetel, Cash back sales & administration S.A, C/ La Cala, Endificio, B local no B-26, 29649 Mijas costa, 29649 Malaga, Spanje.
  Ik hoop van harte dat we hiermee een positieve bijdrage hebben geleverd en meer mensen van deze oplichters kunnen behoeden.

  • J says:

   Ook wij hebben een dergelijk telefoontje gehad en inmiddels papier ontvangen. Deze papieren lijken alles behalve rechtsgeldig en de vrije vertaling is inderdaad wel erg vrij.
   Totaal geen juridische termen etc.
   Hierdoor hebben we zeker de bevestiging dat het niet klopt.
   We gaan dus niets betalen.
   Laten we hopen dat deze oplichters nog eens een halt toegeroepen wordt, want ze blijven aan de gang, wij worden al jaren achtervolgd met telefoontje over geld terug, iemand die de timeshare wil overnemen (terwijl het contract is afgelopen), enz.
   Ze blijven wel erg creatief.

   Groeten J.

   • Hallo Jolande,
    Bedankt voor jullie bijdrage aan het blog.
    Nee, de website is mooi en lijkt wel wat, maar zeker de manier van zaken doen laat zien dat deze mensen niet serieus zijn!
    Creativiteit is iets wat de meeste hebben, en veranderen van de ene dag op de andere van verhaal of website en naam zijn ze ook heel erg makkelijk in dus opgepast voor andere bellers in de toekomst!
    Groetjes
    Customer Care

 4. E says:

  Ook ik werd gebeld door een zich noemende De Jong, met een voor ons reeds bekendvoorstel:
  nl op basis van nocure-nopay te komen tot de uitbetaling van een door de rectbank toekomend bedrag van circa 21000 euro.
  In 2004 hebben we op Tenerife ons helaas overlaten halen door mee te doen aan een vakantieclub.
  Het ingebrachte geld zou ons via een PayBacksysteem geheel of gedeeltelijk weer worden terugbetaald.
  Dus mooi niet.
  In 2010 zijn we op de zelfde manier als nu door Galans Sanz benaderd om onze teruggave te laten behartigen door Ramirezypartners.
  Wel betaald helaas maar niets gekregen.

  Nu dus door Galans Sanz

  Ik hoop dat velken uw berichtgeving lezen en hier meehun voordeel doen

  Bedankt trouwens voor uw inspanning om oplichters op deze wijze voo9r het voetlicht e brengen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.