ReclaimGC – påstår sig vara på konsumentens sida, men se upp!

Timeshareägare som av olika anledningar vill bli av med sitt medlemskap stöter oftast förr eller senare på ett så kallat ”Reclaim” företag som säger sig hjälpa till att reklamera pengarna som ägarna investerat i sin timshare. Tyvärr är det ofta som dessa företag inte är vad de utger sig att vara.

Trots att de hävdar att de är på konsumentens sida och INTE tar ut något förskott på summan, så är det bara tomt prat. I själva verket känner vi inte till ett enda fall där konsumenten inte behövt betala pengar på förhand!

Ett av de mest aktiva reclaim företagen just nu är ReclaimGC / Claims Directive.

ReclaimGC www.reclaimgc.com startade 2009 i Gran Canaria av en tysk man vid namn Eugen Kaiser. De är också verksamma på Teneriffa. Eugen Kaiser har vid två tillfällen blivit arresterad av spansk polis och det verkar som att ReclaimGC är en täckmantel för att Kaiser ska kunna sälja sin falska Holiday Club Voyager www.lifestylevacation.net.

ReclaimGC approachar timeshareägare med information om att deras timeshareresort använt olaglig praxis i samband med köpet, då de tagit emot handpenning under ångerperioden, och på grund av detta har ägaren nu rätt att upplösa kontraktet och få tillbaks sina pengar. Kaiser glömmer dock att nämna att under spansk lagstiftning är det tillåtet att ta handpenning.

För att kunna delta i en grupptalan mot timeshareföretaget (som kan ta uppåt 5 år) och få sina kontrakt annullerade, uppmanas konsumenterna att gå med i Kaisers kostsamma Holiday Club Vouager (många citerar en siffra på €6.000). De tror dock att de betalar för rättegångskostnader som de får tillbaks dubbelt upp när allt går igenom. I början hävdar ReclaimGC alltid att de arbetar på en “no win-no fee” grund och i och med detta tar dom bara på sig fall dom är säkra på att vinna. Men €6.000 i rättegångskostnad låter inte direkt gratis i våra öron! Dessutom, efter lite research på internet, vet vi att ReclaimGC´s mål allt som oftast blir avvisade av domstolen… 14 av 14 mål mot Anfi Group avvisades under en period av 2 månader i 2010.

Sammanfattning; ReclaimGC tar emot förskotts betalningar för påstådda rättegångskostnader, dom säljer en rabatterad Holiday Club till konsumenter som tror att de betalar för juridisk rådgivning, de glömmer att berätta att den förmodade lagstigningen som används i målet inte var applicerbar på spansk lag, dom glömde berätta att de hade många mål avvisade, och sist men inte minst…. Ingen har fått sina pengar tillbaks från dem!

Obs! Det verkar som att ReclaimGC har koppling till ett annat misstänksamt företag vid namn Mason, Goodwim & Lisco. Hör ni något från dessa två företag, var snäll att kontakta oss omgående innan ni betalar dem några pengar!!

Mindtimeshare
Articles in English about Reclaimgc: https://mindtimeshare.me/?s=reclaimgc

About mindtimeshare

Mindtimeshare SLU is registered Company reg number: B35957182 Mindtimeshare provides assistance to timeshare owners who have been defrauded by holiday clubs and bogus resale companies. The Mindtimeshare project was launched in February 2011. After dealing with timeshare members over several years who had been defrauded by numerous bogus companies and for large amounts of money, I considered launching an Organisation to help timeshare owners that have been targeted by bogus companies. On this blog you can find information about the different active scam companies and their “modus operandi” and also place comments, ask questions and see comments from other consumers who have the same doubts or have been through the same experience. Mindtimeshare has resulted in a huge success and has received the back up from not only timeshare consumers but also from the professionals in the timeshare Industry. Mindtimeshare helps timeshare owners who have been scammed by bogus Discount Holiday Clubs; bogus cash back companies; fraudulent timeshare resale companies; bogus class action companies and false lawyers and notaries. We offer professional answers and advice to Timeshare users. If you want to send an email instead of posting a comment on the blog please do so by emailing: customercare@mindtimeshare.com
This entry was posted in Canary Islands, Swedish, Warnings and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.