Nieuwsbrief Mei 2015 – En wat doen we als we in een presentatie van een valse vakantie club terecht komen?

Captura de pantalla 2015-05-06 a la(s) 14.20.43

Tja, het is weer de tijd van het jaar waar we kunnen verwachten dat er eerdaags weer klachten en trieste verhalen komen over vakantiegangers die door een presentatie zijn gegaan van een of andere valse Vakantie Club, en uiteindelijk het onnodige lidmaatschap, de DVD of vakantie kredieten heeft gekocht.

Er zijn verschillende manieren hoe mensen in dit soort presentaties terecht komen.

  • De presentatie is een verplicht onderdeel van een vakantie aanbieding en goedkope of gratis accommodatie, de zogenaamde Fly buy Vakantie.
  • Een presentatie die wordt gegeven aan de vakantiegangers die een prijs hebben gewonnen met een kraslot op straat en hun prijs op willen halen.
  • Een uitnodiging voor een bijeenkomst over verkoop van een timeshare of een claim tegen het resort, wat in principe een verdekte presentatie is voor de verkoop van een ander product.

Mocht u naar zo’n presentatie gaan, neem dan het volgende advies in acht.

  • Om verleiding te weerstaan, ga zonder uw Krediet of Debiet kaart naar de presentatie.
  • Verzeker u ervan dat u alles op schrift krijgt, een volledige beschrijving van het product, de verbonden kosten, uw rechten en plichten.
  • Verzeker u ervan dat u het volledige adres heeft van het bedrijf en maak aantekeningen over wat u wordt verteld over het product en de mogelijkheden.

Captura de pantalla 2015-05-05 a la(s) 12.52.00

Koop nooit in een emotionele opwelling. Maar al te vaak kopen mensen in een opwelling en hebben later bittere spijt van deze aankoop maar kunnen moeilijk of helemaal niet de aankoop ongedaan maken. Het maakt niet uit wat de aanbieding ook is, verplicht uzelf niet tot aankoop tijdens de presentatie, mits u uw onderzoek heeft gedaan en volledig op de hoogte bent van alle voor-, en nadelen van het lidmaatschap. Als het mogelijk is, neem dan alle documenten mee naar huis of naar uw hotel en neem de tijd om alles goed door te lezen en goed te begrijpen waar u voor gaat tekenen.

Voor niets gaat de zon op. Prijzen en andere extra aanbiedingen die een onderdeel van de presentatie zijn hebben vaak verrassingen in de “kleine lettertjes”. Lees ook de kleine lettertjes voordat u deze prijzen accepteert. Het gebeurd maar al te vaak dat men de verplichting heeft om registratie kosten te betalen of de vluchten moet boeken via een aangewezen bedrijf om bijvoorbeeld de “gratis” cruise vakantie te kunnen boeken, of zijn er kosten voor de zogenaamde gratis weken van vakantie accommodatie.

Captura de pantalla 2015-05-05 a la(s) 12.57.23

Lees wat u gaat tekenen. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. We weten dat het maar al te vaak voorkomt dat de papieren pas op tafel komen naar uren en uren in een presentatie te hebben gezeten, en dan zijn de papieren op een stapeltje en wordt er verwacht dat u dit snel tekent. Maar het is heel BELANGRIJK dat u zich ervan verzekerd dat er in de papieren ook staat wat u verteld bent over deze aankoop.

Als u bent verteld dat dit een 3 of 6 jarig lidmaatschap is, dan moet dit ook duidelijk in de papieren staan, en als u wordt verteld dat de kredieten worden terug gekocht na 14 maanden, dan moet ook dat in het contract staan. Neem aantekeningen van alles wat u wordt verteld of beloofd en verzeker u ervan dat dit dan ook zo op schrift staat. Is dit niet het geval, teken dan niet!

Uw recht om te annuleren. Vraag altijd naar wat uw rechten zijn in betrekking tot eventuele annulering van de overeenkomst en zorg dat u dit op schrift mee krijgt. Als u een verdrag ondertekend in een land van de Europese Gemeenschap dan is er volgens de wet een afkoeling periode of bedenktijd van 14 dagen waarin geen geld mag worden overhandigd.

Neem voor uzelf een bedenktijd en ook tijd om te onderzoeken. Alles wat u bent verteld in de presentatie door de verkoper / verkoopster over het product en over het bedrijf zelf, over uw huidige timeshare, enzovoort…geloof niet alles zomaar omdat zij dit zeggen. Ga na of dit alles ook echt waar is. Wees niet verrast over kwesties u nooit “wist” en geloof niet zomaar dat dit ook echt zo is. Dit is vooral voor diegene die naar een presentatie gaan omdat zij zijn uitgenodigd onder het motto dat hun timeshare in de meeting wordt verkocht of dat u geld terug kan krijgen via een claim die voor 100% wordt gegarandeerd. Bevestigingen zoals “wij zijn een onderdeel van de grotere reis organisaties”, “u zit voor eeuwig aan uw timeshare vast”, “de enige manier om uit de timeshare te komen is via de aankoop van ons product” of “wij kunnen uw geld terug vorderen”… moeten zeer zeker nagetrokken worden! Doe uw eigen onderzoek. Zoek het bedrijf op internet en ook eventuele referenties en commentaren over het bedrijf. Kijk ook na of er andere bedrijven zijn die hetzelfde aanbieden en wat hun prijs is.

Denk niet dat een lidmaatschap in een valse Vakantie club hetzelfde is als timesharing! Vaak denken mensen dat zij in een timeshare presentatie zijn geweest als zij in werkelijkheid een presentatie hebben bijgewoond van een Valse Vakantie Club. Dit heeft niets met elkaar te maken. Timeshare heeft op dit moment een strenge en duidelijke wetgeving wat betreft de rechten van de consument. Een timeshare bedrijf zal u altijd op de hoogte stellen van uw rechten om te annuleren, uw bedenktijd , er wordt geen geld gevraagd op de dag zelf en alles staat duidelijk in de papieren die u mee naar huis neemt.

Vergeet niet dat u vrij bent om te kiezen. Presentaties van Valse Vakantie clubs zijn vaak harde verkoop presentaties waar mensen zich heel erg onder druk kunnen voelen. Als u denkt dat u niet tegen deze druk kan, ga dan niet naar zo’n presentatie of als u er al bent en zich ongemakkelijk voelt, ga dan weg. Mocht u op een vakantie zijn waar de presentatie een verplicht onderdeel is, lees dan vooraf in de papieren wat er van u verwacht wordt, hoelang u moet blijven, enz. Laat u niet bang maken door een verkoper dat u de volledige huur moet betalen als u op een bepaald moment niet meer wilt blijven. En mocht u op straat zijn aangehouden en naar een hotel of kantoor zijn gebracht, zonder dat u weet waar u bent, vraag dan aan de receptie om een taxi te bellen. De taxi rit is nog altijd goedkoper dan de aankoop van iets wat u niet wilt of nodig heeft!

Als u niet in een emotionele opwelling koopt, er rustig over nadenkt, leest wat u tekent en vooral voorbereid bent op wat er gaat komen, dan zal u zeer zeker kunnen voorkomen dat uw vakantie zich in een nachtmerrie ontpopt.

ENGLISH VERSION 

DEUTSCH

About mindtimeshare

Mindtimeshare SLU is registered Company reg number: B35957182 Mindtimeshare provides assistance to timeshare owners who have been defrauded by holiday clubs and bogus resale companies. The Mindtimeshare project was launched in February 2011. After dealing with timeshare members over several years who had been defrauded by numerous bogus companies and for large amounts of money, I considered launching an Organisation to help timeshare owners that have been targeted by bogus companies. On this blog you can find information about the different active scam companies and their “modus operandi” and also place comments, ask questions and see comments from other consumers who have the same doubts or have been through the same experience. Mindtimeshare has resulted in a huge success and has received the back up from not only timeshare consumers but also from the professionals in the timeshare Industry. Mindtimeshare helps timeshare owners who have been scammed by bogus Discount Holiday Clubs; bogus cash back companies; fraudulent timeshare resale companies; bogus class action companies and false lawyers and notaries. We offer professional answers and advice to Timeshare users. If you want to send an email instead of posting a comment on the blog please do so by emailing: customercare@mindtimeshare.com
This entry was posted in Balearics, Bogus Holiday Clubs, Bogus resale companies, Canary Islands, Costa del Sol, Dutch, Flybuy Operator, Legal Services, Mediation services, Newsletters, Tips & Advice, Warnings and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.